Cum prepar pasca cu branza de Sfintele Pasti ?

Ingrediente:
Aluat:
500 g faina
2 lingurite drojdie 
150 g zahar
coaja de lamaie
2 galbenusuri
2 albusuri
200 ml lapte rece
1/4 lingurite esenta de rom
1/2–1 lingurite esenta de vanilie
100–125 g margarina

Umplutura:
500 g branza de vaci
3-4 oua
125 g zahar
100 g stafide
2 esente de vanilie
coaja de lamaie

Mod de preparare

Aluat:
Pregati-ti aluatul ca la cozonac. Lasa-ti la crescut. Intinde-ti 2/3 din aluat in forma de foaie rotunda de 2-3 cm grosime. Unge-ti forma cu margarina sau ulei si pune-ti foaia. Din aluatul ramas impletiti un colac de dimensiunea formei pentru pasca,  forma  poate avea 20-23 cm diametru.
Umplutura:
Lasa-ti aluatul la crescut. Inainte de a baga la cuptor pune-ti umplutura.
Rade-ti coaja de la jumatate de lamaie. Amesteca-ti toate ingredientele de la umplutura, pune-ti in forma, deasupra adauga-ti colacul si da-ti la cuptor (preincalzit 350°F) aproximativ 45-55 minute.
Testa-ti cu o scobitoare si lasa-ti la racit in forma. 

Comentarii

Postări populare