Cum pregatesc cartofi frantuzesti?






Ingrediente
700-800 g cartofi, 4 oua, 200-300 ml smintina, 50 g unt, 30 g pesmet, sare.

Mod de preparare
Alegeti cartofi de marime mijlocie, bine curatati de pamant  si ne curatati de coaja, se fierb acoperit cca 30 min, in apa clocotita. Adaugati in apa  o lingurita de sare ca sa nu se zdrobeasca. Dupa ce sau fiert  taiati in felii de cca 1/2 cm. Puneti oua intr-un vas si  fierbeti cu o lingurita de sare cca 5-6 min, apoi  curatati de coaja. Intr-un vas de 1-2 l uns bine cu unt  puneti jumatatea din cantitatea de cartofi peste cartofi se pun 2 oua taiate feli rotunde presarind cu o jumatate de lingurita de sare fina. Procedati la fel si cu jumatatea de cartofi, oua si sare.   Deasupra se adaugati jumatatea din cantitatea de smantana, pesmetul care a fost infierbintat, un minut cu untul. Preparatul se introduce in cuptor sa se infierbinte cu 15 min, inainte de servire. Dupa ce sa scos din cuptor se pune restul de smantana. Preparatul se serveste ca fel intai sau ca felul doi asociat cu salata verde sau cu salate.  Se poate servi si ca garnitura la fripturi calde de orice fel.

Comentarii

Postări populare