Cum pregatesc ciuperci cu maioneza ?




Ingrediente
1 Kg ciuperci, sare, 250-300 g maioneza, 100-150 ml smantana groasa, marar, patrunjel.

 


Mod de preparare
Dupa ce ati curatat, ciupercile,  fierbeti-le acoperite, circa 30 minute, in 1/4 l apa clocotita, impreuna cu o lingurita rasa de sare, o foaie de dafin, 50 ml vin alb sec, pina cind se moaie bine, apoi scurgeti de apa in strecuratoare si lasati la racit. Maioneza obisnuita se amesteca cu smantana, adaugati sare dupa gust, acreala si mustar, ca sa fie mai picanta. Pentru aroma, se adauga frunze de marar si patrunjel taiate marunt si, facultativ, putina ceapa rasa fin, apoi se amesteca cu ciupercile bine scurse. Salata se asaza pe platou si se orneaza cu masline si gogosari, sau se presara numai cu patrunjel taiat marunt.

Comentarii

Postări populare