Cum pregatesc coltunas cu branza ?






Ingrediente
Aluatul: 2 oua mari, 150 g faina, 50 g gris, 30 ml ulei.
Umplutura: 1/4 kg branza telemea, un ou, 50 g unt, 200 ml smantana, 25 g faina, marar.

Mod de preparare
Sparge-ti ouale intr-un castron , amestecati cu ulei, adaugati faina si grisul si amestecati si se framintati cu mana indoind mereu aluatul sub podul palmei, circa 5 minute, pina cind nu mai necesita faina. Asezati aluatul pe masa,  presarata cu putina faina. Lasa-ti sa se odihneasca 10 minute, ca sa devina elastic si sa se intinda mai usor. Taiati  foaia in patrate de 5/5 cm. Brinza telemea, desarata 2-3 ore in apa rece si scursa bine, se rade prin razatoare sau se zdrobeste bine cu furculita, apoi se amesteca cu oul, faina, mararul si se imparte pe patrate.De asemenea, se pot amesteca 150 g branza de vaci cu 50-100 g branza telemea, la care se adauga oul, faina, mararul verde sau uscat. Patratul se indoaie peste umplutura in forma de triunghi; marginile se preseaza bine, ca sa nu se desfaca la fiert. Fierbeti la fel ca si coltunasii cu carne, lasindu-i in apa 15 minute, dupa ce s-a luat cratita de pe foc, ca sa se umfle aluatul; apoi, se strecoara fara sa se limpezeasca. Puneti intr-un vas termorezistent cu bucatele de unt si cu smantana deasupra. Vasul se introduce in cuptor, cu 10 minute inainte de servire.

Comentarii

Postări populare