Cum prepar cascaval la capac ?



Ingrediente:
100-150 g cascaval, unt sau untdelemn, lapte, faina.

 

Mod de preparare
Taiati cascavalul  in felii de 1 1/2 cm grosime. Inmuiati feliile in laptesi treceti bine prin faina, apoi inca odata abundent prin lapte si faina; prin lapte se trec ca sa se lipeasca mai bine faina, care va forma o crusta la suprafata cascavalului si astfel nu se va lipi de tigaie.Puteti prepara din faina si putin lapte o compozitie ca de clatite, care sa acopere in strat subtire feliile de cascaval bine scurse, luate cu furculita, se vor trece prin faina.Puneti o tigaie  la foc mic sa se infierbinte 3-4 minute, fara grasime; se pun, apoi, 25 g unt sau ulei si, dupa citeva secunde, se asaza feliile de cascaval.Se acopera cu un capac si se lasa sa se prajeasca 2-3 minute, apoi se trece cu lama cutitului pe sub ele si se intorc, lasind sa se prajeasca si pe aceasta parte 2-3 minute, ca sa se moaie bine.Se servesc imediat, altel se vor intari.
Se maninca direct din tigaie, de aceea se pregatesc separat pentru fiecare persoana.

Comentarii

Postări populare