Cum fac o tarta cu capsuni si crema de vanilie

Ingrediente:
Pentru blat:
3 oua
400 gr faina
200 gr unt
100 gr zahar 
Pentru crema de vanilie:
125 gr zahar
2 oua mari
1 galbenus mare
2 linguri rase cu amidon de porumb
250 ml lapte
125 ml frisca lichida
2 lingurite esenta de vanilie
Pentru decor:
500 gr capsuni
2-3 linguri sirop de capsuni
Preparare blat:
Amestecam ouale cu untul si zaharul iar  apoi adaugam faina. Framantam  un aluat, dupa care il intindem intr-o forma mare de tarta. Coacem blatul la foc potrivit cam 20-30 de minute. Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca, dupa care  rasturnam pe un platou.

Preparare crema:
Amestecam zaharul, ouale, galbenusul si amidonul, apoi lasam compozitia deoparte.
Laptele si frisca lichida se fierb la foc mic, intr-o cratita cu fund gros. Dupa  clocot, se ia de pe foc si se toarna peste prima compozitie amestecand continuu.
Noua compozitie se pune in cratita si fierbe la foc potrivit, amastecand continuu pana cand incepe sa se ingroase. Dupa ce a dat in clocot se mai fierbe 1 minut, amestecand continuu, apoi se da deoparte si se adauga esenta de vanilie. Acoperiti cu folie sau cu hartie pergament, pentru a nu foarma ocrusta si se lasa la  racit.
Peste blatul racit complet asezati crema de vanilie, apoi decorati cu capsuni taiate felii
Feliile de capsuni le ung cu sirop.
Se orneaza dupa plac.

Comentarii

Postări populare