Pasca umpluta cu stafide

Ingrediente

pentru aluat -350 g faina, 2 galbenusuri + 1 galbenus pentru uns, 85 g zahar, 20 g drojdie, 250 ml lapte, 50 g iaurt, 1 plic zahar vanilat, 50 g unt, 50 ml ulei, coaja rasa de lamaie

pentru umplutura - 250 g stafide, 2 esente de rom, 2 albusuri, 2 linguri zahar.




Mod de preparare
 
Din 50 g faina, 100 ml lapte caldut, drojdie si 1 lingurita de zahar se face o maia si se lasa la crescut. Dupa dospire se toarna faina cenuta si se incepe a framanta si treptat se adauga galbenusurile, vanilia,coaja rasa de lamaie,laptele caldut,iaurtul, untul topit, uleiul si zaharul. Compozitia aluatului este buna atunci cand nu se lipeste de mana. Acoperiti cu un prosop si lasati sa creasca intr-o camera calduroasa. Intre timp pregatiti umplutura, lasati stafidele sa se inmoaie in apa calda pentru o jumatate de ora. Se preseaza bine si se amesteca cu esenta de rom iar albusurile batute spuma cu zaharul. Daca aluatul a crescut, luati din el o trime pentru decor, iar cel ramas se intinde o foaie cu care se tapeaza o cratita unsa bine cu grasime si adaugati umplutura de stafide. DIn compozitia de aluat ramasa impletiti crucea obligatorie pentru aspectul si semificatia pastelui, apoi ungeti cu galbenus si se lasa la cuport timp de o ora la foc potrivit.

Comentarii

Postări populare