Prajitura cu prune si frisca


Ingrediente
  • pentru blat : 3 oua, 3 linguri faina, 3 linguri zahar
  • pentru crema: 1/2 kg prune, 250 g frisca, 100 g zahar, 250 g branza dulce de vaca, 100 g smantana, 2 plicuri zahar vanilat, zeama unei lamai, 2 plicuri gelatina

Mod de intrebuintare
Frecati galbenusurile cu zaharul, bateti albusurile spuma, amestecati, apoi adaugati faina, ploaie si se toarna totul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Bagati aluatul la cuptor timp de 20-25 minute. In acest timp amestecati branza cu smantana, zaharul, vanilia si zeama de lamaie. Spalati jumatate de cantitate de prune, puneti la fiert in 2 cani de apa cu 2 linguri de zahar si dupa 15 minute se scurg si se paseaza. Topiti un plic de gelatina in 100 ml apa pe baie de aburi, o adaugati in jumatate din compozitia de branza impreuna cu prunele pasate. Adaugati jumatate din frisca in compozitia cu prune, intindeti crema peste blatul insiropat cu zeama ramasa de la prunele fierte si le lasati la rece timp de 30 de minute. In acest timp topiti gelatina ramasa cu 100 ml de apa pe baie de aburi, o turnati peste compozitia de branza ramasa, adaugati frisca batura ramasa si intindeti totul peste prajitura. Lasati la frigider timp de 3 ore, taiati si decorati cu felii de prune.

Comentarii

Postări populare