Tort de inghetata



Ingrediente:
  • blat: 5 oua, 5 linguri de apa, 5 linguri de zahar, arome, o cana de faina
  • sirop: 10 linguri de zahar, apa, esenta de vanilie
  • crema 200 ml lapte, 2 pachete praf de inghetata vanilie
  • glazura 100 ml lapte, 1 pachet frisca praf sau frisca gata preparata
Mod de preparare
Pentru blat, separati ouale, bateti albusurile spuma si adaugati zahar pana spuma se face bezea.  Aparte amestecati galbenusurile cu apa, apoi usor ,amestecand se pun peste albusuri, apoi faina incorporand usor cu lingura. Adaugati intr-un recipient de 3 l si lasati la foc mic, pentru inceput.
Taiati blatul in 3 parti,cand se raceste insiropati-l. Crema se face cu mixerul batand frisca cu laptele. Adaugati crema intre blaturi si ornati cu frisca si fructe. Se mai oate face cu inghetata de cacao adaugand in sirop esenta de rom.

Comentarii

Postări populare