Iahnie de fasole


Ingrediente
400 g fasole uscata, 2 cepe medii, 1 morcov mare, 2 foi dafin, 100 g bulion, 1 legatura patrunjel verde, sare, piper, ulei

Mod de preparare
Lasa-ti fasolea la inmuiat cu o zi inainte si puneti la fiert. Fierbeti fasolea de 3 ori. In tot acest timp curatati legumele si taiati cubulete. Pune cepele taiate la calit in ulei, cand aproape sunt gata adaugati si morcovul taiat. Peste legumele calite adaugati bulionul si foile de dafin si trage totul de pe foc. Fasolea e fiarta cand ultima apa a scazut pana la nivelul boabelor, dar ca sa fiti mai sigur lasati 2 ore. Adaugati legumele calite si amestecati. Presarati patrunjelul verde tocat marunt, adaugati sare si piper dupa gust si lasati la cuptor timp de inca 30 de minute.

Comentarii

Postări populare