Inghetata cu menta si ciocolata


Ingrediente
250 ml lapte pasteurizat, 150 g zahar, 500 ml frisca lichida, 1 praf de sare, 1 cana de 250 ml plina cu frunze de menta, 5 galbenusuri, 100 g ciocolata

Mod de preparare
Incalziti laptele impreuna cu jumate din cantitatea de frisca lichida, zaharul si sarea. Adaugati frunzele de menta, spalate, scurse si fin tocate. Cand sa incalzit, opriti focul si acoperiti craticioara cu o farfurie si lasati la infuzat timp de 30-40 minute. Bateti restul de frisca lichida rece pana devine o spuma tare. Strecurati laptele pentru a indeparta frunzele de menta, puneti galbenusurile si bagati la loc la fiert amestecand continuu pana se ingroasa crema. Lasati compozitia sa se aceasca si se amesteca cu frisca batuta. Radeti ciocolata in crema cu lapte. Adaugati totul intr-o cutie de plastic de 1 1/2 l si lasati la congelator timp de 4-5 ore. Ornati globurile de inghetata cu frunze de menta si ciocolata.

Comentarii

Postări populare