Salata cu orez, pui si portocale


Ingrediente
100 g orez cu bob lung, 3 portocale, o lingurita de mustar, 1/2 lingurita zahar, 20 ml ulei de masline extravirgin, 10 ml otet, 250 g piept de pui, 2 fire ceapa verde, 30-40 samburi de migdale crude, sare, piper, frunze salata
Mod de pregatire
Opariti migdalele timp de 1 minut. Treceti prin jet de apa rece, scurgeti si decojiti. Maruntiti 1/2 din ele. Cu un cutit curatati coaja fina, colorata a portocalelor. Fierbeti la foc mic intr-un vas acoperit, coaja de portocala impreuna cu orezul. Dupa ce orezul sa inmuiat, opriti focul si lasati vasul acoperit timp de 10 minute, apoi afanati cu furculita. Separat , fierbeti pieptul de pui. Decojiti portocalele, curatand membrana alba, nu irositi zeama. Pastrati cateva rondele de portocala pentru decor. Pentru dressing amestecati zeama de portocale cu zahar, mustar, otet, ulei, sare si piper. Amestecati orezul cu 1/2 din dressing, portocale, cubuletele de carne fiarta, rondele de ceapa si migdale pisata. Pune-ti salata in bolul decorat cu frunze de salata si dondele de portocale, presarati migdalele ramase si stropiti cu dressing-ul.

Comentarii

Postări populare