Ciorba de burta


Ingrediente 1 1/2 kg burta de vita, 2 oase sau o pulpa de vita, 2 morcovi, 2 cepe, 1 telina, patrunjel, piper, dafin, sare, otet, 2 galbenusuri, smantana
Mod de intrebuintare Spalati si curatati burta si puneti la fiert impreuna cu oasele. Dupa primul clocot, aruncati apa, spalati din nou si puneti iar la fiert cu sare. Lasati la fiert timp de 6-8 ore pana patrunde bine. Cand aproape a fiert, adaugati zarzavatul, piperul si o foaie de dafin. Dupa fierbere, taiati burta in fasii subtiri si asezati intr-o oala si turnati zeama strecutata in care a fiert. Lasati iar la fiert si dupa 10 minute dregeti ciodba. Cum se drege ciorba : intr-un vas se vor amesteca galbenusurile cu smantana si o jumatate de lingura de faina, subtiindu-se zeama in care a fiert burta. Turnati peste ciorba din oala si potriviti cu sare si piper.

Comentarii

Postări populare