Capsuni in aspic cu vin dulce


Ingrediente  300 g capsuni, 550 ml vin alb dulce, 12 foi de gelatina, 1/2 lingurita gelatina granule, busuioc, piper negru boabe, frunze de busuioc, frisca
Mod de preparare  Inmuiati folia de gelatina in putina apa. Puneti intr-o craticioara 350 ml de vin, 15 boabe de piper negru si 5 frunze de busuioc, adaugati pe foc si lasati pana cand da in clocot.
Luati craticioara de pe foc, lasati cateva minute, strecurati lichidul si puneti in el jumatate din cantitatea de capsuni taiate bucati si gelatina stoarsa, amestecand pana se dizolva complet. Lasati la racit.
Luati 4 forme cu fundul rotunjit, puneti in fiecare cate o frunza de busuioc, 50 ml vin amestecat cu gelatina granule si lasati la inchegat cu gelatina si capsuni.
Pune-ti formele in frigider si lasati cateva ore, apoi rasturnati pe in platou. Paseaza cealalta jumatate din cantitatea de capsuni, pastrand cateva pentru decor. Serviti capsunile in aspic cu sosul de capsuni alaturi, decorate cu frunza de busuioc si frisca.

Comentarii

Postări populare