Clatite cu sos pesto si fasole verde


Ingrediente
- pentru clatite: 250 ml lapte proaspat, 125 g faina alba, 2 oua, 30 g unt, sare, piper
-pentru umplutura: 100 g fasole verde pastai, 20 g busuioc, 1/2 catel de usturoi, 10 g seminte de pin, 2  linguri  parmezan ras, 20 g branza, 1 lingura ulei masline extravirgin, sare
-pentru decor: 200 g pulpa rosii, 4-5 frunze busuioc, 50 g de fasole verde, 1 lingurita de seminte de pin, 
                         2  linguri parmezan ras
Mod de preparare Puneti in blender frunzele de busuioc,  usturoiul,  semintele de pin, parmezanul, branza, un praf de sare, uleiul si pisaza-le. Curatati pastaile de fasole verde, spalati-le, fierbeti si taiati bucati de circa 2 cm lungime. Spargeti ouale si puneti intr-un castron, apoi bateti-le cu un praf de sare si de piper rasnit. Adauga faina, amesteca bine, apoi incorporeaza laptele amestecand foarte bine cu telul pentru a nu se forma cocoloase.
Incinge o ticaie pentru clatite, unge-o cu putin unt si toana compozitia cu un polonic micut, rotind tigaia pentru a acoperii intreaga suprafata. Prajeste clatita pe ambele parti si pune-o pe un platou. Procedeaza la fel cu restul compozitiei.
Unge fiecare clatita cu putin sos peso, pune cateva bucati de fasole verde, impatureste-le in patru.
Pune pulpa de rosii deasupra clatitelor, cateva frunze de busuioc, 50 g de fasole verde taiata bucati, o lingura de seminte de pin si parmezanul ras. Lasati la cuptor timp de 5 min la temperatura de 200 g C.

Comentarii

Postări populare