Tagliatelle cu portocale


Ingrediente  300 g tagliatelle, 2 portocale, 2 cepe mici, 200 ml smantana dulce, 30 g unt, 1 polonic cu apa sare si piper negru

Mod de intrebuintare Tocati marunt ceapa si prajiti-o intr-o craticioara cu untul topit. Spalati bine portocalele si curatati-le de coaja, doar partea colorata. Taiati coaja julien foarte subtire si puneti peste ceapa prajita. Caliti cateva minute si adaugati smantana si apa sau supa de legume, daca e cazul.  Adaugati un praf de sare si lasati 10 minute la fiert, la foc mediu, pana cand se ingroasa sosul amestecand din cand in cand pentru a evita prinderea de vas.
Fierbeti pastele intr-o oala cu multa apa si o lingurita de sare. Scurgeti si pastrati o canita din lichidul in care au fiert. Lasati pastele in tigata cu sos si lasati sa se intrepatrunda aromele. Mutati tagliatellele pe un platou, presarati piper rasnit mare si serviti imediat.

Comentarii

Postări populare