Salata de cartofi cu ceapa rosie


Ingrediente  500 g cartofi, 1 ceapa mare rosie, 100 g mazare, 100 g morcovi, 80 g telina, 100 ml otet din vin rosu, 1 lingura ulei de maslina, sare, piper , 2 boabe mustar, 100 ml ulei masline, 1/2 lamaie, 80 g salata mixta, 5 fire ceapa verde
Mod de intrebuintare  Curata cartofii de coaja, taie-i in doua, apoi semirondele. Pune-i intr-o oala cu apa clocotita cu un praf de sare si fierbe la foc mic. Scurge-ti, dar pastrati apa si lasati la racit. Taiati telina felii si morcovii bastonase subtiri. Puneti legumele taiate in apa de la cartofi si fierbeti 2-3 min, scurgeti si lasati la racit. Puneti boabele de mazare in aceeasi apa, oparitile cateva min, apoi asezati intr-un vas impreuna cu telina, morcovii si cartofii. Curatati ceapa, taiati rondele subtiri, opariti-le intr-o cratita cu apa clocotita, apoi scurgeti. Caliti ceapa intr-o cratita cu ulei de masline incins, stropiti cu otetul, sareaza, pipereaza dupa gust. Ferbeti 3-4 min apoi luati vasul de pe foc. Puneti intr-o craticioara boabele de mustar, zeama de lamaie si ulei, adauga praf de sare si piper, amesteca totul foarte bine pentru a obtine un sos.
Spala frunzele pentru salata, avanta-le, aseaza-le pe farfurii. Pune deasupra amestecul de legume fierte si la sfarsit ceapa rosie. Presara ceapa verde taiata marunt si condimentati cu sosul obtinut anterior.

Comentarii

Postări populare