Semifreddo cu iaurt si mango


 Ingrediente  200 g pulpa de mango, 120 g zahar, 100 ml lapte, 100 ml iaurt, 100 ml smantana dulce, 4 galbenusuri, 1/2 pastaie de vanilie, 100 ml miere poliflora, 10 g anason stelat, 1 baton scortisoara, 2 cuisoare, 1/2 lamaie
Mod de preparare Pune galbenusurile intr-un castron si bate-le impreuna cu zaharul. Separat, pune laptele si pastaia de vanilie intr-o oala si fierbe-l, apoi toarna-l treptat peste galbenusurile batute, amestecand continuu. Pune crema intr-o craticioara si aseazao pe foc, fara sa clocoteasca. Amesteca permanent si, cand crema se tine de lingura, strecara prin sita si lasa la racit.  Incorporeaza iaurtul in  crema racita, adaugand pulpa de mango pasata si frisca obtinuta din smantana batuta. Puneti compozitia intr-o forma si lasa-ti la congelator, cel putin 2 ore.
Incalziti mierea impreuna cu anasonul, scortisoara, cuisoarele si zeama de lamaie, apoi lasa-ti la racit. Scoateti forma din congelator si serviti portii individuale de semifreddo si bucatele de baton de scortisoara.

Comentarii

Postări populare