Sarmale in foi de varza


Ingrediente  3 verze de cca 750 g fiecare, 1kg carne tocata de porc, 125 g orez, 3 cepe, 3 rosii, 1 pliculet sare de lamaie, sare, piper, boia dulce de ardei dupa gust, o legatura de marar uscat, 3 foi de dafin, ulei

Mod de preparare Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Cand ceapa devine aurie se adauga o lingurita de boia dulce de ardei si se amesteca. Cand ceapa este indeajuns de calita se adauga orezul si se mai lasa pe foc aproximativ inca 2 minute.Carnea de porc macinata se pune intr-un castron, se adauga sare si piper, dupa gust si se amesteca. Peste  compozitie se adauga ceapa si orezul calite si racite, in prealabil, amestecand compozitia, pana la omogenizare. Intr-o oala, punem 2 l apa, saram dupa gust si o punem pe foc pana da in clocot. In aceasta zeama oparim frunzele crude de varza. Le introducem una cate una in apa si le lasam, pana devin suficient de moi pentru a rula sarmaua. Foile de varza ramase le taiem  marunt. Rosiile se dau pe razatoare. Intr-o oala suficient de mare pentru cantitatea de sarmale pe care o pregatim,  punem pe fundul  oalei,  ulei apoi punem varza tocata marunt, peste adaugam mararul rulat in foile de varza, frunzele de dafin si rosiile date prin razatoare. Peste toate acestea incepem sa punem sarmalele. Deasupra sarmalelor presaram un strat de varza taiata felii.
Pregatim zeama in care se fierb sarmalele din 2 l apa, 2 linguri de sare si o lingurita de sare de lamaie. Turnam aceasta zeama peste sarmale, in oala si le punem la fiert la foc potrivit aproximativ 2 ore. Sarmalele se  servesc alaturi de smantana si mamaliguta.

Comentarii

Postări populare