Pui cu mere si mustar


Ingrediente  1 pui mic, 3 mere, 1 ceapa, 150 ml bere, 200 ml supa de legume, 3 linguri ulei masline, 1 lingura mustar, 1 lingura faina alba "00", 1 lamaie, 1 catel usturoi, 1 foaie dafin, 1 lingura piper rosu boabe, sare

Mod de preparare Curatati puiul, spalati-l bine, taiati-l in jumatate si apoi bucati mici. Taiati 2 mere felii, scoateti samburii, fara a le decoji. Curatati al 3-lea mar de coaja si taiati-l cuburi. Caliti intr-o tigaie cu ulei incins usturoiul, ceapa tocata, foaia de dafin si boabele de piper rosu.  Adaugati bucatile de pui in tigaia cu ulei incins, sareaza, pipereaza, timp de 15 min preajeste-le. Cand sunt gata prajite, presara faina si amesteca bine.  Turnati berea si lasa totul sa fiarba pana cand acesta se evapora. Adaugati supa,adaugati feliile de mar, acoperiti tigaia cu un capac si lasati la fiert circa 20 de min. Scoateti feliile de mar din tigaie, indeparteaza cojile, adaugatile in blender si pasaza-le, apoi toatna piureul obtinut inapoi in tigaie. Adauga mustarul si tine vasul la foc inca 10 min. Spre final adaugati merele taiate cub, stropiti cu zeama de lamaie, potriviti dupa gust de sare si lasati sa dea cateva clocote. Preparatul se serveste fierbinte.

Comentarii

Postări populare