Cheesecake cu stafide si lamaie



 Ingrediente :
 Blatul de biscuiti : 75 g margarina topita, 225 g biscuiti digestivi zdrobiti
 Umplutura : 450 g branza de vaci, 255 g smantana, 150 g zahar tos, 4 oua de marime mijlocie, separate, 40 g faina, coaja rasa de la o lamaie si sucul ei, 75 g stafide puse in apa la imbibat si apoi scurse, zahar pudra pentru presarat.
 Mod de preparare : Incalziti cuptorul (170 grade c). Tapetati si ungeti o tava de tabla rotunda pentru copt prajituri, cu diametru 23 cm. Pentru blatul de biscuiti amestecati margarina topita cu biscuitii zdrobiti. Turnati amestecul cu lingura in tava pregatita si presarati pentru a se nivela. Raciti la frigider.
Pregatiti umplutura: puneti intr-un castron branza, smantana, zaharul tos, galbenusurile, faina, coaja si sucul de lamaie si mixati cu mixerul la viteza redusa pana se omogenizeaza. Bateti albusurile pana se intaresc usor apoi adaugati in amestecul cu branza. Adaugati si stafidele, turnati amestecul cu branza deasupra blatului de biscuiti si coaceti timp de o ora. Opriti cuptorul inainte sa se intareasca, scoateti din tava si lasati la racit. Se pastreaza in frigider pana in momentul servirii.

Comentarii

Postări populare