Placinta cu branza


Ingrediente :150 g margarina, 100g zahar, 2 pliculete zahar vanilat, un praf de sare, 600 g faina, 150 ml lapte caldut, 25 g drojdie
Umplutura : 1 kg branza dulce de vaci, 4-5 oua, 3-4 linguri cu gris,200 g zahar, 5 linguri cu smantana, coaja rasa de la o lamaie sau portocala, 3-4 plicuri zahar vanilat, 125 g stafide, 4 linguri rom, 1 ou batut cu putin zahar pentru uns placinta
Mod de preparare : Incepeti prin a pregati maiaua pentru foile de placinta. Puneti intr-un vas drojdia si o lingura de zahar si turnati laptele caldut. Presarati putina faina peste lapte si lasatu la dospit 30 de min.
Intr-un vas mare cerneti faina si peste ea adaugati zaharul, putina sare, margarina si amestecati bine. Cand maiaua este gataturnati treptat peste restul compozitiei si framantati bine. Aluatul trebuie sa fie unul usor de modelat si nelipicios, daca este nevoie mai adaugati faina sau lapte caldut.
Acoperiti bine cu un prosop vasul si puneti la un loc cald pentru a creste. Lasati la dospit cam 60 de min.
Pentru umplutura pregatiti stafidele si puneti la inmuiat cu romul, dati branza prin razatoare, prin ochiurile mari, apoi frecati-o cu smantana si cu zahar. Treptat adaugati grisul, ouale, zaharul vanilat, coaja de lamaie si omogenizati.
Peste umplutura de branza puneti stafidele, scurse de rom si amestecati bine. Dupa ce aluatul a crescut, incepeti sa montati placinta.
Impartiti aluatul in 2 parti si intrindeti-le in 2 foi groase pe o plansa pudrata cu faina. Pe o tava puneti hartie de copt si asezati prima foaie, intepati foaia cu o furculita din loc in loc si apoi turnati toata compozitia cu branza. Peste branza puneti si cealalta foaie , intepati cu fruculita si ungeti placinta cu ou. Dupa ce sa incins cuptorul puneti tava la foc mic in partea de sus a cuptorului. Lasati placinta in cuptor pana cand incepe sa se rumeneasca frumos. Scoateti si pudrati cu zahar pudra si niciodata sa nu taiati cand e fierbinte.

Comentarii

Postări populare