Prajitura Tutti Frutti


Ingrediente : 
Blat : 5 oua, un praf sare, 100 g zahar, 75 g faina, 50 ml ulei, esenta vanilie
Crema : 400 ml frisca lichida sau naturala, 250 g crema de branza de vaci, 250 g iaurt gras, 150 g zahar pudra, esenta vanilie, 2 pliculete de gelatina, 2 portocale, 6-9 capsuni mari coapte
Decor : 50 g margarina, 2 banane, 100 g ciocolata menaj
Mod de preparare : 
Blat alb: bateti bine albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul turnat in ploaie si bateti pana se obtine o bezea. Adaugati galbenusurile amestecate cu ulei, esenta si faina turnata asemenea in ploaie. Amestecati usor pana la incorporarea tuturor ingredientelor. Ungeti o tava cu putin ulei, tapetati cu hartie de copt, tunarti aluatul si lasati la copt in cuptorul preincalzit, cam 20 de minute, la foc potrivit. La fel procedati si cu blatul de cacao la care amestecati faina cu cacao. Desfaceti si taiati pe lung in cate doua jumatat blaturile coapte.
Crema : Mixati frisca pana se intareste, apoi adaugati crema de branza, iaurtul, zaharul pudra si esenta. Topiti gelatina in 250 ml apa rece apoi dizolvati-o la bain marie, fara sa fiarba, pana se spumeaza bine si apoi turnati in fir subtire peste frisca amestecata cu celelalte ingrediente. Crema obtinuta se imparte in trei parti aproximativ egale. In prima parte adaugati capsunile maruntite, spalate si scurse si amestecati bine, in cea de a doua adaugati bucatile maruntite de portocala curatata de coaja, iar in a treia alte fructe.
Montati prajitura intr-o tava mai inalta pe marimea bucatilor de blat. Asezati prima foaie de blat de cacao apoi ungeti cu crema de capsuni, asezati a doua foaie de blat, ungeti cu cealalta crema si apoi ultima foaie.
Puneti prajitura la rece cel putin o ora, apoi ornati cu banane taiate pe lung, in jumatati, deasupra carora glazurati cu ciocolata de menaj data prin razatoare, topita so amestecata cu margarina.
Mai lasati o ora la frigider si ideal ar fi ca abia a doua zi sa umblati la ea.

Comentarii

Postări populare