Tort cu crema de branza


Ingrediente :  250 g margarina, 1 lingura cacao, 100 g ciocolata, 250 g faina, 500 ml frisca, coaja rasa de la o lamaie, 200 ml lapte, 6 oua, 1 pachetel praf de copt, 200 g zahar tos, 2 pachetele zahar vanilat, 500 g branza dulce de vaca, coaja de lamaie, 2 pliculete gelatina, cacao pentru decor, 100 g ciocolata alba, 200 ml lapte pet a topi gelatina.
 Mod de preparare : Frecati margarina, tinuta inainte la temperatura camerei, cu 100 g de zahar, adaugand treptat cate un galbenus apoi adaugati faina amestecata cu praf de copt, albusurile batute bine cu putina sare, prin rasturnare ca sa nu cada blatul.
Ungeti o forma cu margarina, turnati aluatul si dati la copt timp de 30-40 de min in cuptorul preincalzit. Evitati a deschide cuptorul timp de 15 min pentru a nu se lasa blatul. Lasati la racit si apoi taiati in doua blatul.
Preparati crema: bateti frisca lichida si apoi lasati la rece. Topiti gelatina in lapte, urmariti instructiuni de pe plic. Frecati branza cu restul de zahar, coaja de lamaie,zahar vanilat, gelatina topita si calduta innca, plus jumatate din cantitatea de frisca si puneti crema intre blaturi. Decorati cu frisca ramasa, presarati cacao si ciocolata alba taiata subtire.

Comentarii

Postări populare